Egan Bernal weer op zijn racefiets sinds crash

Als er iemand over vechtlust beschikt, dan is het Egan Bernal wel. Anderhalve maand nadat hij aan de dood is ontsnapt, komt Egan Bernal met goed nieuws. De Colombiaanse klimmer kwam in januari gruwelijk hard ten val en liep daarbij een heleboel blessures op, maar begint nu langzaam maar zeker weer aan wielrennen te denken. De 25-jarige Colombiaan deelt een foto vanop zijn fiets.

Egan Bernal zet zijn herstelproces na het ongeval van begin dit jaar in een goed tempo voort. Voor het eerst in zijn hersteltijd heeft de wielrenner zijn Team Ineos-kleding aangetrokken om op de rol te stappen. Hij is teruggekeerd om zich weer wielrenner te voelen en dit is wat hij zei op sociale netwerken, waar hij zijn foto uploadde waarin hij weer op zijn racefiets zit.

‘Raad eens wie er weer op zijn fiets zit?’, tweet Bernal enthousiast. De renner van INEOS Grenadiers trapt zijn eerste kilometers op de rollen weg sinds zijn vreselijke valpartij in januari. De voormalig Tour- en Girowinnaar liep destijds een hele waslijst aan blessures op: hij brak twee ruggenwervels, brak zijn dijbeen en knieschijf en liep een klaplong op. Men vroeg zich terecht af of Bernal ooit nog op het hoogste niveau zou kunnen fietsen.

Bernal beschikte echter over de nodige strijdlust en ging zeker niet bij de pakken neerzitten. Een kleine maand geleden maakte hij zijn eerste meters op de hometrainer, maar die heeft hij nu verruild voor zijn vertrouwde racefiets. ‘Zolang je ergens in gelooft, is alles mogelijk. En ik wil je vertellen dat wanneer je écht iets wil, er geen ‘maar’ is dat het waard is’, sluit hij op een wijze toon af.

Bron :
Foto:Egan Bernal Instagram