Egan Bernal winnaar Giro d’Italia 2021!

Egan Bernal (INEOS Grenadiers) is de winnaar van 104de editie van de Giro d’Italia. In de laatste etappe kwam de leidende positie van de 24-jarige Colombiaan niet in gevaar.

Ondanks dat Bernal wat tijd verspeelde op de nummer twee in het klassement, Damiano Caruso, kwam zijn leiderstrui niet in gevaar. Damiano Caruso wist nog wel 30 seconden terug te pakken op de kopman van Ineos, maar omdat hij met een achterstand van 1.59 aan de slotrit van ruim dertig kilometer was begonnen, kon de Italiaan niet zo inlopen op de tijd voor een eerste zege.

Bernal is de tweede Colombiaan die de Ronde van Italië op zijn naam schreef na Nairo Quintana die de Giro d’Italia won in 2014. Bernal won twee jaar geleden al de Tour de France, maar had vorig seizoen door een rugblessure opgegeven in de Ronde van Frankrijk. De afgelopen maanden had hij ook nog last van die chronische kwetsuur, maar in de Giro bewees hij weer dat hij een van de beste renners ter wereld is. Naast zijn eindzege wist de Colombiaan ook winnaar te zijn van twee etappes.

Filippo Ganna, ploeggenoot van Bernal ging als eerste over de streep in de slotetappe. Daniel Martinez, land- en ploeggenoot van Bernal, maakte het feest compleet voor INEOS Grenadiers. De Colombiaan pakte tijd in de laatste etappe waardoor hij steeg naar de vijfde plaats in het algemeen klassement.

Bron :
Foto:rcnradio.com