Egan Bernal wint Parijs-Nice, Nairo Quintana tweede

Colombiaan Egan Bernal (Sky) heeft vandaag de eindzege in de 77e Parijs-Nice (WorldTour) op zijn naam geschreven. De Spanjaard Ion Izagirre Insausti (Astana) heeft de pittige slotetappe van 110 kilometer lang gewonnen.

Egan Bernal had vooraf aan de achtste etappe 46 seconden voorsprong op zijn landgenoot Nairo Quintana (Movistar) die derde stond in het klassement. Op 47 kilometer van de streep zette Quintana zijn aanval in en dichtte al snel het gat naar de groep vluchters waar hij steun kreeg van zijn ploeggenoot Marc Soler.

De berggeit van Movistar moest de allerlaatste klim van Parijs-Nice wel zonder zijn ploegmaat doen, want Soler voelde na berewerk het zuur in de benen lopen. Een cruciaal punt, want in het peloton trok Sky het tempo met een ruk de hoogte in. De kloof van Quintana verminderde kilometer na kilometer, waardoor Bernal zijn eindwinst wist te redden. Quintana eindigde uiteindelijk als tweede in het klassement.

Op de erelijst volgt Bernal de Spanjaard Marc Soler op. Bernal is de derde Colombiaanse eindwinnaar en ook de derde op zes jaar tijd. In 2014 won Carlos Betancur, in 2017 Sergio Henao. Voor Bernal is het de tiende profzege, de vijfde in de WorldTour en de eerste dit seizoen.

Bron :
Foto:nairoquincoficial instagram