Egan Bernal wint zestiende etappe Giro d’Italia

Egan Bernal heeft maandag op indrukwekkende wijze de zestiende etappe in de Giro d’Italia gewonnen. De Colombiaan van INEOS Grenadiers reed in de door noodweer ingekorte bergrit weg op de laatste klim en kwam in zijn roze trui solo over de streep.

In de verkorte koninginnenrit van de Giro d’Italia eindigde Egan Bernal ruim een halve minuut voor de Fransman Romain Bardet en de Italiaan Damiano Caruso en vierde zijn tweede ritzege van deze Giro uitbundig.

Vanwege het noodweer moesten twee van de vier cols worden geschrapt. De etappe werd daardoor ingekort van 212 naar 155 kilometer.

Voor Bernal betekende het zijn tweede ritzege deze Giro. Eerder schreef de Colombiaan de negende etappe in Campo Felice op zijn naam. Opvallend genoeg had Bernal tot aan deze Giro nog nooit een dagsucces geboekt in een grote ronde.

Door zijn winst op de zestiende etappe verstevigt Bernal zijn nummer 1 positie in het algemeen klassement met 2 minuten en 24 seconden voor de nummer 2 Damiano Caruso. De Brit Hugh Carthy staat derde in het klassement met 3 minuten en 40 seconden achterstand op Bernal.

Bron :
Foto:Egan BernalInstagram