Egan Bernal wint zevende etappe Ronde van Zwitserland en behoudt leiderstrui

Egan Bernal heeft de zevende etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De jonge Colombiaan soleerde op de Gotthard Pass in de laatste kilometers naar de zege.

Egan Bernal heeft de leiding in de Ronde van Zwitserland verstevigd. De Colombiaan van Team Ineos kwam na 216 kilometer solo aan boven op de Sint-Gotthardpas en vergrootte zijn voorsprong op de concurrentie. De Australiër Rohan Dennis, met het oog op de tijdrit van zaterdag de grootste concurrent, kwam als derde binnen op 23 seconden.

“Ik ben erg blij met mijn overwinning vandaag. Vorig jaar won ik al eens de tijdrit in de Ronde van Romandië, dus het is mooi om opnieuw te winnen in Zwitserland”, reageerde Bernal na afloop van de etappe. “Het is lastig om in te schatten want je weet nooit precies hoe de concurrentie ervoor staat, maar ik voelde me echt goed. Dat vertelde ik aan de jongens en zoals altijd deden ze het geweldig. Ik won de etappe voor hen en dat doet me goed.”

Egan Bernal heeft in het klassement een voorsprong van 41 seconden op Rohan Dennis. Zaterdag staat een nagenoeg vlakke tijdrit van 19,2 kilometer met start en finish in Goms op het programma. Voor Dennis is dit zijn specialiteit en Bernal verwacht dan ook dat hij hier tijd op zal verliezen. “Ik hoop de schade te kunnen beperken, maar zondag is er nog een nieuwe bergrit”, aldus Bernal. Zondag wordt de Ronde van Zwitserland afgesloten met een bergetappe, waarvan de laatste 25 kilometer echter bergaf en vlak zijn.

Bron :
Foto:canalrcn