“El abrazo de la serpiente” 31 maart in de Nederlandse filmtheaters

De Colombiaanse film “El abrazo de la serpiente” van Ciro Guerra is de eerste film in de Colombiaanse filmgeschiedenis met een Oscar-nominatie. Naast een Oscarnominatie voor ‘Beste niet-Engelstalige film’ ontving deze film maar liefst 13 Awards, o.a. Quinzaine des Rėalisateurs, Cannes 2015, CICAE Award en Feature Film Award Sundance Film Festival 2016.

Filmdistributeur Contact Film die de Colombiaanse film ALIAS MARIA op 3 maart uitbrengt is ook verantwoordelijk voor de distributie van “El abrazo de la serpiente”. Op 31 maart gaat de adembenemende film van Ciro Guerra in Nederland in première en is te zien in 10 filmtheaters.

El_Abrazo_De_La_Serpiente_31_maart_NL_1

Het Amazonegebied, begin 20ste eeuw. De tijd waarin nieuwe gebieden in kaart worden gebracht en lokale volkeren worden onderdrukt. Hier vindt een bijzondere ontmoeting plaats tussen twee ontdekkingsreizigers en een sjamaan, die samen beginnen aan een levensgevaarlijke tocht door de jungle. In adembenemende zwart-wit cinematografie.

In de vroege jaren 1900 ontmoeten de Duitse ontdekkingsreiziger Theo (gespeeld door de Belgische acteur Jan “Borgman” Bijvoet) en zijn lokale gids Manduca in de jungle van de Amazone de sjamaan Karamakate. Theo verblijft dan al lange tijd in het gebied, maar is ernstig ziek en op zoek naar een zeldzame, geneeskrachtige plant. De sjamaan, wiens volk vermoord en verdreven is door blanken, vergezelt het tweetal in de hoop overlevende stamleden te vinden. Wat volgt is een zowel fysiek als mentaal enerverende en uitputtende tocht over het water, geschoten in adembenemend fraaie zwart-witbeelden.

El_Abrazo_De_La_Serpiente_NL

De reis vertelt over de invloed van de westerse hebzucht en zendingsdrang in het voorheen ongerepte gebied. De gebeurtenissen worden doorsneden met beelden van een expeditie die decennia later plaatsvindt, wanneer een jonge Amerikaan wordt geconfronteerd met een oude Karamakate. De film ademt de treurnis over een verloren beschaving, wier bijzondere inzichten en band met de natuur het Westen juist nu zoveel te leren heeft.

De film worden in het Nederlands ondertiteld.

Houd onderstaande filmtheaters in de gaten voor hun agenda:

Amsterdam, EYE Filminstituut
Amsterdam, Rialto Filmtheater
Amsterdam, De Filmhallen
Den Haag, Filmhuis Den Haag
Utrecht, Filmtheater ’t Hoogt
Nijmegen, Lux Filmtheater
Arnhem, Focus Filmtheater
Amersfoort, De Lieve Vrouw
Maastricht, Lumiere Filmtheater
Den Bosch, De verkadefabriek