El Panelazo in Amsterdam

Restaurant El Panelazo is een Colombiaans restaurant in Amsterdam-Zuid in de wijk Buitenveldert. Niet een plek waar je direct heen zou gaan om ergens een hapje te eten. Je moet het weten te vinden. Toch is het via de A10  makkelijk te bereiken en is het tot onze grote verbazing gratis parkeren. Na een dagje Amsterdam hadden we ons zelf getrakteerd op een etentje in het Colombiaans restaurant El Panelazo.

Bij binnenkomst waan je je meteen in Colombiaanse sferen. Overal om je heen zie je de kleuren van Colombia en vele mooie decoraties aan de muren. We worden warm ontvangen door de familie die dit restaurant runt. Even gezellig met elkaar praten en er achter komen dat we dezelfde mensen in ons sociale kring hebben. Toch weer een klein wereldje. We krijgen nog wat uitleg over de gerechten en welke een aanrader zijn. Ook wordt meegedacht over de grote van de porties voor de kinderen. Want we weten, de Colombiaanse gerechten zijn behoorlijk!

Eerst een voorgerechtje. We nemen onder andere een empanada, arepa en gamba’s. Allen erg lekker! Daarnaast smaken de jugos (vruchtensapjes) en het Colombiaans biertje ook erg goed. Het is nu al genieten! Voor het hoofdgerecht kiezen we geen bandeja paisa want die maken we zelf vaak en we willen graag wat andere gerechtjes proberen. Pollo en Bistec, Pescado frito (dorade) en voor de kinderen een stukje kip, salade en lekker gebakken aardappelen. We hebben er heerlijk van genoten. De patacones (gebakken banaan) bij de Pescado frito smaken super! Eigenlijk zijn we hierna best vol maar we gaan toch voor een toetje. Helaas is de arroz con leche op. De kinderen gaan voor ijs en wij voor de guave met Colombiaanse kaas, en de brevas (vijgen) met kaas en arequipe. Deze toetjes zijn behoorlijk machtig.  Verzadigd en voldaan dus.

We praten nog even met de eigenaren van het restaurant en we weten zeker dat we hier nog eens vaker zullen komen.
Dit smaakt naar meer!

21191
12922

21190

12920