ELN-leider zegt bereid te zijn om over vrede te onderhandelen met regering van Petro

Eliécer Erlinto Chamorro, bekend onder de alias ‘Antonio García’ , de topcommandant van het Nationaal Bevrijdingsleger (ELN), zegt dat hij geïnteresseerd is in vrede, net als de nieuwe regering van Gustavo Petro, en is daarom klaar om de vredesbesprekingen te hervatten.

“De nieuwe regering zegt geïnteresseerd te zijn in vrede in Colombia, ook het ELN. We hebben naar uw berichten geluisterd en zijn in de beste positie om de besprekingen te hervatten, om de vrede te vullen met inhoud van sociale rechtvaardigheid en democratie”, schreef ‘Antonio García’ op zijn Twitter-account.

Deze boodschap geeft Petro een ​​antwoord op zijn voorstel en opent een deur naar het hervatten van de vredesbesprekingen. “De boodschap die ik niet alleen aan het ELN, maar aan alle bestaande gewapende groeperingen heb gezonden, is heropend: de tijd is gekomen voor vrede,” zei Petro in een van zijn verklaringen.

De vredesbesprekingen die naar verwachting worden hervat tussen de ELN en de regering zijn in 2019 afgebroken, na de aanslag op de General Santander politieschool in Bogotá, waarbij 22 politiecadetten omkwamen en 100 gewond raakten.

Bron :
laopinion.com.co