ELN verbrandt vijf vrachtwagens op snelweg in Antioquia

Guerrilla’s van het ELN hebben vijf vrachtwagens op een snelweg in het departement Antioquia in brand gestoken.

De commandant van het vierde landmacht bataljon van het leger, kolonel Hugo Fernando Durán, vertelde de media dat de voertuigen werden verbrand op de locatie Puerto Raudal.

“De situatie ontstond toen acht ELN guerrilla’s naar verluidt vijf voertuigen verbrandde,” zei Durán. Het verkeer werd voor een paar uur opgeschort, maar genormaliseerd nadat het leger aanwezig was.

De regering van Colombia en het Nationale Bevrijdingsleger (ELN) zijn in februari 2017 begonnen met vredesbesprekingen onder de regering van voormalig president Juan Manuel Santos.

De onderhandelingen, die in Cuba worden gehouden, zijn opgeschort sinds Iván Duque op 7 augustus het voorzitterschap heeft overgenomen. De president wil alleen de onderhandelingen hervatten, als voorwaarde dat het ELN een einde maakt aan zijn criminele activiteiten, met name de ontvoering. Het ELN zegt daarop dat de bevrijding van gijzelaars geen voorwaarde was voor besprekingen die bij de start van de onderhandelingen in februari 2017 zijn overeengekomen.