ELN wil vredesgesprekken met regering weer hervatten

Guerrillabeweging ELN wil de vastgelopen vredesgesprekken weer hervatten. De enige linkse guerrillabeweging van Colombia, heeft een brief gestuurd aan onder andere het Vaticaan en de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor de vredesonderhandelingen.

De rebellen van het ELN hebben woensdag aangekondigd dat ze een brief naar de VN-Veiligheidsraad, het Vaticaan en het Internationale Comité van het Rode Kruis hebben gestuurd met het verzoek om de gesprekken met de regering te hervatten.

“Het is onze plicht om te blijven zoeken naar een politieke oplossing voor het conflict”, meldde het ELN in de brief, dat aangekondigd werd tijdens een persconferentie in Havana.

Het doel is dat “we aan de toekomst blijven bouwen en dat deze overeenkomsten en vorderingen die we tijdens dit proces hebben gemaakt, niet verloren gaan en dat we niet van nul hoeven te beginnen”, legde een lid van de delegatie van de ELN María Consuelo Tapias uit.

“We zijn in oorlog en we willen deze oorlog achter ons laten”, zei Aureliano Carbonell, een andere vertegenwoordiger van het ELN.

“We moeten samen werken en weer aan de gesprekstafel zitten en we moeten instemmen met een bilateraal staakt-het-vuren”, zei hij.

President Duque heeft sinds zijn komst, de vredesonderhandelingen, die door zijn voorganger zijn opgestart, niet hervat. Om de dialogen met het ELN te hervatten, vraagt ​​de regering de rebellen om alle gijzelaars vrij te laten en de terroristische acties te stoppen.

Bron :
Foto:canalrcn