EU trekt 8 miljoen euro uit voor hulp aan Colombia en Venezolaanse migranten

De EU heeft aangekondigd 8 miljoen euro aan hulp vrij te geven voor Colombia en de Venezolaanse migranten. De hulp is opgenomen in een steunpakket van 31 miljoen euro voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

De Europese Commissaris voor Humanitaire Hulp, Christos Stylianides, kondigde aan het eind van een ontmoeting met president Juan Manuel Santos in Casa de Nariño aan dat 31 miljoen euro is uitgetrokken voor humanitaire hulp en crisisbeheersing in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

Hiervan is 2 miljoen euro bestemd voor hulp aan de door de crisis getroffen bevolking van Venezuela en 6 miljoen euro voor onder andere de opvang van Venezolanen in Colombia.

“De Europese Unie is meer dan ooit vastberaden Latijns-Amerika te steunen. Hier in Colombia zal onze nieuwe EU-financiering op twee fronten helpen: het aanpakken van de humanitaire gevolgen van het decennialange conflict in het land en het helpen versterken van de paraatheid en de reactie van de regio op natuurrampen.  We hebben ook nieuwe financiering aangekondigd voor degenen die door de crisis in Venezuela zijn getroffen: steun aan degenen die in nood verkeren is een prioriteit voor de EU”, zei commissaris Stylianides.