Europese Unie investeert in Colombiaanse avocadoteelt

De Europese Unie gaat €2 miljoen investeren in verschillende Colombiaanse regio’s, waaronder het departement Antioquia. Het doel is om de teeltketen van avocado te versterken en de kwaliteit van de teelt te verbeteren om het concurrentievermogen op de internationale markten te vergroten. Ook wordt getracht om de kwaliteitskloof tussen micro-, kleine- en middelgrote bedrijven in Colombia te verkleinen.

De uitvoering van dit project zal worden geleid door het Duitse Instituut voor Fysische Meteorologie (Physilkalisch – Technische Bundesanstalt PBT), met de steun van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme en in samenwerking met het NMI (Nationaal Meteorologisch Instituut) en het Colombiaanse Instituut voor Technische Voorschriften Icontec.

Het project krijgt nationale en internationale steun van deskundigen, waarin men zoekt naar een verbetering van de praktijken van de midden- en kleinbedrijven om op die manier de kwaliteit van de teelt en export van strategische producten voor het land, zoals cacao en Hass avocado, te verbeteren.

Antioquia is goed voor 52,8% van de Colombiaanse avocado-export. Van de 30.009 ton die in 2018 werd geëxporteerd, was 15.716 ton in deze regio geteeld. Vooral in de gemeenten Urrao en Sonsón wordt de avocado het meest geteeld.

Bron :
kienyke.com