Fabio Duarte winnaar Vuelta a Colombia 2022

Veteraan Fabio Duarte (Team Medellín) won deze zondag voor de tweede keer in zijn carrière de Vuelta a Colombia. In de afsluitende tijdrit (41,9 km) werd hij tweede, maar hij had eerder in de week al flink uitgepakt en won uiteindelijk met meer dan vijf minuten verschil de ronde. De laatste etappe, een tijdrit van 41,9 kilometer die startte in Paipa en eindigde in Tunja werd gewonnen door Rodrigo Contreras (EPM Scott) .

Na de meer dan 15 minuten die hij had verloren in de etappe die eindigde in de gemeente Yarumal in Antioquia, verdedigde Fabio Duarte op de laatste dag zijn gele trui en pakte hij de titel van de 72e editie van de Ronde van Colombia.

Duarte eindigde de 10 competitiedagen in 35 uur, 52 minuten en 45 seconden en versloeg Hernando Bohórquez (EPM Scott) met 5’02”, die tweede werd, en Julián Cardona (Sistecrédito GW) werd derde met 6 ’13”.

De 36-jarige Colombiaanse wielrenner won zijn tweede Vuelta a Colombia, na te hebben gewonnen in de editie van 2019, maar deze overwinning in 2022 was een geweldige comeback voor de veteraan. Duarte reed meerdere keren een sterke Giro d’Italia voor Team Colombia en won ooit de Coppa Sabatini onder meer. Zijn grootste prestatie was de titel van het Wereldkampioenschap wielrennen op de weg in de categorie sub’23 in 2008.

Bron :
Foto:elnuevosiglo.com.co