Falcao krijgt warm onthaal in Istanbul

Radamel Falcao, de spits van AS Monaco, werd zondagavond in Istanbul door duizenden dolenthousiaste fans onthaald. De 33-jarige Colombiaan verruilt AS Monaco voor het Turkse Galatasaray.

Het hing al een lange tijd in de lucht, maar nu is de kogel door de kerk. Falcao, alias El Tigre, gaat het nieuwe seizoen voetballen bij Galatasaray. Falcao werd volgens berichten door 25.000 fans dolenthousiaste ontvangen op Atatürk Airport in Istanbul.

De Colombiaan is een erkend doelpuntenmaker. Hij begon zijn carrière in Europa in 2009 bij FC Porto. Daar bereikte hij met de Portugese club in het seizoen 2010/2011 met achttien treffers de eindzege in de Europa League. Een jaar later had de spits met zijn goals ook een groot aandeel in de winst van Atlético Madrid in hetzelfde toernooi.

El Tigre maakte in 2013 de overstap naar AS Monaco, waar hij later op huurbasis twee jaar in de Premier League heeft gevoetbald bij Manchester United en Chelsea. Door een zware blessure kon hij moeilijk in het ritme. Terug bij AS Monaco leefde Falcao weer helemaal op. De topscorer aller tijden van het Colombiaanse elftal (34 goals in 88 interlands) leidde Monaco in het seizoen 2016/2017 naar de Franse titel. AS Monaco haalde toen ook de halve finales in de Champions League.

Bron :
Foto:Galatasaray Twitter