FARC-dissidenten ontvoeren en doden een officier

Een Colombiaanse legerofficier die afgelopen weekend in het zuidwesten van Colombia is ontvoerd, is gedood door zijn ontvoerders, vermoedelijk dissidenten van de FARC, melden de Colombiaanse autoriteiten maandag.

Luitenant Christian Calderon werd zaterdag ontvoerd terwijl hij samen met lokale ambtenaren en overheidsfunctionarissen door een stadsstraat in de Cauca-vallei reed.

Volgens de Algemene Staf waren de ontvoerders leden van een rebellengroepering van de voormalige marxistische rebellenorganisatie FARC (De Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia, ondertekende in 2016 een vredesakkoord met de toenmalige regering en zijn ontbonden en omgevormd tot een politieke partij).

De daders, leden van de Adan Ischierdo-groep, stopten de autocolonne, ontvoerden de agent en lieten de andere inzittenden van de voertuigen vertrekken.

De autoriteiten vonden toen het lichaam van een man die vermoedelijk toebehoorde aan “onze officier”, aldus het leger in een persbericht.

De luitenant werd “ontvoerd terwijl hij deelnam aan technische wegenbouwstudies die de lokale gemeenschappen ten goede zouden komen”, hekelde president Ivan Duque via Twitter, waarbij hij de FARC-opstandelingen de schuld gaf van de misdaad, die hij beschreef als een “overduidelijke schending van de mensenrechten.”

Bron :
Foto:lafm.com.co