FARC wil mogelijk naam veranderen

Dit weekend zal de politieke partij FARC een naamsverandering bespreken tijdens de tweede nationale vergadering van de partij.

Komende dagen zullen 380 afgevaardigden vanuit verschillende delen van het land via een virtuele conferentie bijeenkomen. Deze vergadering behandelt vier fundamentele punten: de wijziging van de naam en het logo van de partij, de benoeming van een nieuwe wettelijke vertegenwoordiger, de voorbereiding van de volgende verkiezingscampagne en het herintredingsproces.

Wat betreft de naamswijziging zei partijvoorzitter Rodrigo Londoño alias Timocheko: “We schamen ons niet voor de naam of wie we waren, we geloven gewoon dat het een naam is die wordt geassocieerd met andere tijden, met een ander historisch moment, met de uitgestorven guerrillabeweging, die schade, doden en geweld veroorzaakte.”

In die zin zei Londoño dat ‘Los Comunes’ voorlopig de meest gekozen naam is. Dit voorstel zal echter onder andere met de andere leden van de politieke partij worden besproken.

De voormalige guerrillabeweging Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia (FARC), veranderde na het vredesakkoord in een politieke partij onder de naam Fuerza Alternativa Revolucionaria del Común (FARC).

Bron :
Foto:caracol.com.co