FARC zet dissidente factie uit partij

De politieke partij FARC – opgericht uit een vredesakkoord tussen de voormalige guerrillagroep en de regering – zei woensdag dat ze een groep dissidenten uit hun partij hebben gezet die hun terugkeer naar de wapens hebben aangekondigd.

“De aankondiging om de wapens weer op te pakken negeert ons nationale leiderschap” en “alle politieke richtlijnen en disciplinaire principes”, zei de politieke partij in een verklaring, die hetzelfde acroniem gebruikt als haar gewapende voorganger.

“Er is geen ruimte voor gewapende uitingen” in deze organisatie, omdat het voor het eerst wordt geconfronteerd met lokale en regionale verkiezingen als een legitieme politieke beweging.

De beslissing was gericht op de dissidente FARC-commandant Ivan Marquez en andere ex-leiders, waaronder Jesus Santrich en Hernan Dario Saldarriaga.

Marquez en zijn aanhangers kondigden in een video op YouTube aan dat ze de wapens weer zullen oppakken. Volgens de dissidenten is het vredesverdrag met de FARC geschonden doordat de regering zich niet aan het akkoord heeft gehouden.

Bron :
Foto:cablenoticias