FC Barcelona versterkt zich met Colombiaan Jeison Murillo

FC Barcelona gaat zich versterken met de Colombiaanse centrale verdediger Jeison Murillo (26). Hij komt deze winter over van Valencia, zo melden beide clubs donderdagavond via de officiële kanalen.

Murillo maakt het seizoen op huurbasis af bij Barcelona. Na de huurperiode, die tot aankomende zomer duurt, heeft Barcelona de optie om de Colombiaan voor 25 miljoen euro definitief over te nemen.

De koploper van de Primera Division was op zoek naar een aanwinst voor het centrum van de verdediging. De spoeling is momenteel dun, omdat trainer Ernesto Valverde slechts de beschikking heeft over Gerard Piqué en Clément Lenglet. Samuel Umtiti staat voor onbekende tijd buitenspel met een blessure en Thomas Vermaelen kampt meer dan eens met blessureleed.

Murillo heeft al een indrukwekkend aantal clubs op zijn cv staan. Hij begon zijn loopbaan bij Deportivo Cali, waarna hij via Depor Arguablanca, Granada, Cádiz, Las Palmas en Internazionale bij Valencia belandde. De 26-voudig Colombiaans international stond dit seizoen pas twee keer in de basis bij Valencia vanwege blessureleed.