Finale van Copa América volgend jaar in Colombia

De finale van de Copa América wordt volgend jaar in Colombia gehouden. De Colombiaanse president Iván Duque heeft dat donderdag bekend gemaakt.

Copa América 2020 wordt volgend jaar voor het eerst in twee landen gehouden. In maart maakte de Zuid-Amerikaanse voetbalbond (CONMEBOL) bekend dat Colombia en Argentinië het toernooi mogen organiseren.

De Argentijnse president Mauricio Macri heeft met Duque afgesproken dat Colombia de finale krijgt. Duque deed de verrassingsaankondiging in Bogota en bedankte Argentinië president Mauricio Macri voor zijn steun. “Ik denk dat Colombia nu nog een extra reden heeft om blij te zijn”, aldus Duque.

Het toernooi brengt tien Zuid-Amerikaanse landen en twee gastlanden Qatar en Australië samen. Een van de twee gastlanden zal worden geloot om deel te nemen aan het toernooi in Colombia, samen met Colombia, Brazilië, Venezuela, Ecuador en Peru. De andere landen zullen worden geloot voor wedstrijden in Argentinië, samen met Paraguay, Uruguay, Bolivia en Chili.  Van elke afdeling komen er vier in aanmerking voor de kwartfinales. De locaties voor de openingswedstrijd en de halve finales zijn nog niet bekend.

De Copa América is momenteel bezig in Brazilië, maar wordt volgend jaar opnieuw gespeeld zodat het toernooi vanaf dan gelijk zal lopen met het EK.

Bron :
Foto:ESPN