Gabriela Tafur is de nieuwe Miss Colombia 2019

Gabriela Tafur is maandagavond in Cartagena gekroond tot de nieuwe Miss Colombia 2019. De 23-jarige Tafur uit het departement Valle studeerde rechten aan de universiteit Los Andes. De in Cali geboren Miss Colombia vertegenwoordigde haar departement Valle waar verhouding gewijs de meeste winnaars van de nationale schoonheidswedstrijd vandaan komen.

De nieuwe miss zal Colombia vertegenwoordigen tijdens Miss Universe 2019, dat nog geen vaste locatie heeft. Aanstaande 16 december wordt Miss Universe 2018 in Bangkok, Thailand, gehouden met de aanwezigheid van Miss Colombia 2018 Valeria Morales. Zij werd op 30 september in Medellín verkozen tot Miss Colombia 2018.

Morales was maar enkele weken Miss Colombia als gevolg van de regelgeving van de Miss Universe verkiezingen. Er moest voor 30 september een nieuwe Miss Colombia worden gekozen, terwijl volgens traditie november de maand is voor de missverkiezingen in Cartagena. Daarom werd besloten om in september de verkiezingen voor 2018 in Medellín te organiseren en de schoonheidswedstrijd in Cartagena traditiegetrouw in Cartagena.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gabriela Tafur (@gabrielatafur) op