Gaviria verruilt Deceuninck-Quick-Step voor Team Emirates

Fernando Gaviria zal volgend jaar voor UAE Emirates rijden. De Colombiaanse sprinter had een verbintenis tot eind 2019 bij Deceuninck – Quick-Step, maar dat wordt afgekocht door UAE Emirates.

Quick-Step-ploegleider Patrick Lefevere heeft woensdag het vertrek van zijn 24-jarige pupil bevestigd. Gaviria had bij Quick-Step nog een eenjarige verbintenis, maar dat is door UAE-Team Emirates voor een nog onbekend bedrag afgekocht.

Toen Lefèvere nog naar een nieuwe hoofdsponspor op zoek was, gaf hij zelf de aanzet tot de transfer. “Op een bepaalde moment zat ik om centen verlegen en dan moet je beginnen keuzes maken. Op een heel discrete manier heb ik de manager van Gaviria gevraagd om zijn licht eens op te steken bij andere teams, voor het geval het bij ons ‘worst case scenario’ zou worden. Die manager viste uit dat bij UAE een serieuze loonsverhoging voor Fernando mogelijk was en dan is het natuurlijk moeilijk om nog terug te krabbelen.”

De Colombiaan zegevierde in totaal 32 keer in het shirt van Quick-Step. De meeste overwinningen behaalde hij in de WorldTour en in grote rondes boekte hij zes ritzeges: vier in de Giro 2017 en twee in de Tour van dit jaar.