Geblesseerde James Rodriguez geselecteerd voor Copa América

Hoewel James Rodriguez het hele seizoen te kampen heeft gehad met meerdere blessures, is de spelmaker toch geselecteerd voor het Colombiaanse elftal voor de Copa América.

Bondscoach Carlos Queiroz heeft de middenvelder van Bayern München opgenomen in zijn ploeg van 23 spelers. Bij de presentatie van de selectie voor de Copa América zei hij: “We nemen een persoonlijke fitnesscoach voor James mee. We hebben nog twee weken tot de openingswedstrijd tegen Argentinië.”

De 27-jarige middenvelder kampte met een kuitblessure en miste de slotfase van het seizoen vanwege diverse spierproblemen. Rodriguez speelde wel twintig duels in de Bundesliga, maar heeft in slechts drie daarvan de 90 minuten volgehouden.

Bondscoach Carlos Queiroz heeft ook andere bekende namen in de Colombiaanse selectie opgenomen zoals Radamel Falcao, Juan Cuadrado, Davinson Sánchez (ex-Ajax) en Santiago Arias (ex-PSV).

De Colombiaanse ploeg speelt in poule B tegen Argentinië, Paraguay en Qatar. De Copa América wordt van 14 juni tot 7 juli gehouden in Brazilië. Het Colombiaanse elftal zal zijn eerste wedstrijd spelen op 16 juni (00:00 Nederlandse tijd) tegen Argentinië in het stadion Arena Fonte Nova in Salvador Bahía.

Voordat de Colombiaanse ploeg naar Brazilië afreist zal het nog twee oefeninterlands spelen tegen Panama en Peru. Op 4 juni, in de nacht van maandag op dinsdag om 00:00 uur (Nederlandse tijd), speelt Colombia tegen Panama in het stadion El Campin in Bogotá. Op 9 juni om 23.00 uur (Nederlandse tijd) speelt Colombia tegen Peru in het stadion Monumental “U” in Lima, Peru.

De volledige selectie:

Doelmannen: David Ospina, Camilo Andrés Vargas, Álvaro Montero.

Verdedigers: Santiago Arias, John Lucumí , Dávinson Sánchez, Yerry Mina, William Tesillo, Cristian Borja, Stefan Medina, Cristian Zapata

Middenvelders: Wílmar Barrios, Juan Guillermo Cuadrado, Mateus Uribe, Jefferson Lerma, James Rodríguez, Gustavo Cuellar, Edwin Cardona.

Aanvallers: Duván Zapata, Luis Muriel, Radamel Falcao, Luis Díaz, Roger Martínez.

Bron :
foto:90min