Gebruik van plastic zakken in commerciële sector in Colombia is met meer dan 50% verminderd

Volgens het Colombiaanse ministerie van Milieu is het gebruik van plastic zakken in de commerciële sector in het land met meer dan 50% verminderd.

In Colombia is het gebruik van plastic zakken in de commerciële sector in december 2018 met 53% verminderd ten opzichte van het jaargemiddelde, aldus het ministerie van Milieu en Duurzame Ontwikkeling.

Volgens het ministerie zijn er daarmee meer dan 500 miljoen plastic zakken bespaard. Tot de maand december werden 513 miljoen plastic zakken geleverd aan de belangrijkste supermarktketens, magazijnen en drogisterijen. Met andere woorden, 575 miljoen van dit soort zakken werden niet gebruikt, zei het ministerie van Milieu in een verklaring.

De minister van Milieu, Ricardo Lozano, roept, op de internationale dag tegen plastic zakken, alle Colombianen op verantwoord om te gaan met het gebruik van plastic tassen. Hij vroeg alle Colombianen om door te gaan “met het verminderen van het verbruik van plastic zakken, een product dat door een verkeerd beheer heeft geleid tot een impact op onze ecosystemen”.

Om deze reden legde hij uit dat het doel van de regering is om “100% van de plastic zakken te vervangen” tegen 2020.

Colombia heeft een wet aangenomen, die op 1 juli 2017 in werking is getreden, die belasting oplegt op het gebruik van plastic zakken om het gebruik van plastic zakken te verminderen. Een jaar daarvoor is er in Colombia een resolutie in werking getreden die plastic zakken van 30 × 30 cm uit de circulatie heeft gehaald.

Een van de belangrijkste actielijnen van de minister is een nationale strategie voor de commerciële sector die zich bezig houdt met de geleidelijke vervanging van bepaalde plastic producten zoals tassen, om de ecologische, economische en sociale duurzaamheid te verbeteren.

Bron :
Foto:aquariumworks