Geweld in Colombia eist 17 doden in drie dagen

Een reeks gewelddadige incidenten in Colombia in de afgelopen drie dagen heeft geleid tot de dood van 17 mensen, meldden de autoriteiten.

Zes mensen werden maandagochtend (12 september) in de noordelijke stad Barranquilla doodgeschoten door gewapende mannen tijdens een drankje in een bar (foto).

Een ander gewelddadig incident vond een dag eerder plaats toen een groep criminelen op zondag (11 september) een leraar, zijn vrouw en hun twee kinderen vermoordde in het noorden van Santander, aldus de plaatselijke autoriteiten.

Bovendien werden vijf migranten uit Venezuela uit wraak gedood door burgerwachten. De moordenaars, zei de plaatselijke burgemeester, waren afkomstig uit Venezuela en wilden geld stelen en doodden de slachtoffers met messen. De burgemeester zei verder dat een gewond lid van de overleden familie de buurman informeerde, die het recht in eigen hand nam en de vijf aanvallers doodde.

Bovendien werd vrijdagavond een jonge vrouw, een plaatselijke leider, doodgestoken in haar huis in het noordelijke departement Sucre.

Na zijn overwinning in juni van dit jaar beloofde Petro volledige vrede op te leggen aan de door interne coflicten geteisterde natie. Hij zwoer ook onderhandelingen te beginnen met het Nationale Bevrijdingsleger. In een poging de cyclus van geweld te doorbreken, verklaarde hij ook met de drugsdealers te zullen praten.

Conflicten tussen linkse opstandelingen, drugshandelaren, rechtse paramilitairen en regeringstroepen hebben Colombia al bijna zes decennia lang geteisterd door geweld.

Bron :
Foto:caracol.com.co