Gratis coronatests in metrostations Medellín

Reizigers van de metro in Medellín, die werken in de informele sector, kunnen gratis een coronatest laten uitvoeren.

De coronatest, die gratis en vrijwillig is, wordt uitgevoerd in de stations van Niquía (Bello), San Antonio, Poblado (Medellín) en Sabaneta (Sabaneta), waar de gezondheidsautoriteiten speciale cabines voor dit doel hebben geïnstalleerd.

Maritza López, minister van Productiviteit en Concurrentievermogen van de regering van Antioquia, legt uit dat dit een epidemiologische surveillancestrategie is voor de informele sector, waar veel burgers geen toegang hebben tot sociale zekerheid.

“Deze bevolking speelt een belangrijke rol in de economie van Antioquia, het is een publiek dat diensten verleent aan ons allemaal, dat door de stad en de hele Aburrá-vallei reist, en daarom is de gezondheid van deze mensen een verantwoordelijkheid, in de eerste plaats van hen, maar ook van ons allemaal als instellingen,” zegt ze.

Naast de diagnostische test krijgen de werknemers die deze test ondergaan, voorlichting over het coronavirus en de preventieve zorg.

De coronatests zullen worden uitgevoerd vanaf 6 tot 16 juli. Dit project is ontwikkeld dankzij het gezamenlijke werk van de gouverneur van Antioquia, de burgemeester van Medellín, de metro van Medellín, Comfama, Comfenalco Antioquia, SURA, ISA, One Health, Ruta N, en de nationale universiteit van Medellín.

Bron :
Foto:metrodemedellin.gov.co