Grens tussen Colombia en Ecuador gaat op 1 december open

Op 1 december gaat de grens tussen Colombia en Ecuador open
De presidenten van de twee landen bespraken veiligheid, handel, de heropening van de grens en het behoud van het milieu.

President Iván Duque, bezocht deze zondag zijn ambtgenoot Guillermo Lasso in Ecuador. Duque ontmoette het Ecuadoraanse ministeriële kabinet en de militaire leiding en sprak over veiligheid, handel, heropening van de grens en het behoud van het milieu.

Na de vergadering van de twee presidenten, maakten zij bekend dat per l december de grens tussen Colombia en Ecuador zal openen. De leiders, die elkaar ontmoetten in het Carondelet-paleis, bespraken grenskwesties , veiligheid, transport, wegeninfrastructuur en initiatieven met betrekking tot het milieu die waren vastgelegd en ondertekend op COP26.

“Zeer vereerd om onze grote vriend en bondgenoot, president Guillermo Lasso, te bezoeken in het Carondelet-paleis, een geweldige kans om de broederlijke en historische bilaterale relatie die we hebben gehad met het Ecuadoraanse volk te versterken”, zei Duque op zijn Twitter-account.

“We zijn overeengekomen dat we op 1 december onze grenzen zullen heropenen”, kondigde president Iván Duque aan.

Hij wees er ook op dat de veiligheidsprotocollen omtrent corona streng zullen zijn, “om tussen de twee landen alle epidemiologische controles te blijven handhaven die de veiligheid van onze burgers garanderen.”

Op maandag zullen beide landen vergaderingen houden om te bepalen welke maatregelen aan weerszijden van de grens moeten worden genomen.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co