Grootste bloemenfestival van Colombia in volle gang

Het grootste bloemenfeest van Colombia, dat elk jaar plaatst vindt in Medellín, is weer in volle gang. Tien dagen lang staat de stad van de eeuwige lente in het teken van bloemen.

Het begon allemaal in 1957 toen de eerste silleteros door de straten van Medellín liepen met grote bloemkunstwerken op hun rug. Nu is het bloemenfestival uitgegroeid toen een groot cultureel festival. Tot zeven augustus zijn er verschillende evenementen georganiseerd in de stad Medellín zoals bloemenexposities, avondmarkten, muziekfestivals en verschillende bloemenparades van de bloemendragers.

Het bloemenfestival dat haar zestigste editie in gaat trekt jaarlijks veel nationale en internationale bezoekers. Veel toeristen die Colombia op zoeken, reizen af naar Medellín om dit kleurrijke festival bij te wonen. De klap op de vuurpijl is de Desfile de Silleteros. Deze vindt traditiegetrouw op de laatste dag van het festival plaats. Tijdens deze bijzonder bloemencorso zijn er geen praalwagens te zien, maar 520 Silleteros die zelf de mooiste en grootste bloemstukken op hun rug dragen.

Naast de bloemenparade is er onder andere een oldtimerparade, een optocht van de typische Colombiaanse Chivas, bloemenexposities en concerten van onder andere nationale en internationale artiesten. Ook vindt er de dertiende editie van Festival Nacional de la Trova plaats. Een muziekfestival waar vooral de poëzie in zangteksten centraal staat. Het grootste bloemenfestival van Colombia duurt tot 7 augustus.

JairoBernal.com was vorig jaar aanwezig bij de bloemenparade en heeft een compilatie gemaakt van de Desfile de Silleteros: