Hervatting internationale vluchten voorlopig uitgesteld

President Iván Duque heeft het heropenen van het luchtruim voor internationale vluchten in Colombia na 30 mei uitgesloten. Duque maakte dit zondag bekend in zijn wekelijkse toespraak.

Duque heeft de hervatting van internationale vluchten op korte termijn uitgesloten, nadat hij had gewaarschuwd dat Colombia, net als de meeste landen, de luchthavens heeft gesloten om nieuwe besmettingen van het coronavirus te voorkomen.

“Ik denk niet dat het realistisch is dat we op zeer korte termijn de internationale vluchten openen,” zei de Colombiaanse president zondag op Facebook Live, toen hij een vraag over dit onderwerp beantwoordde.

Hij legde uit dat met het oog op de sluiting van internationale vluchten, “we niet wachten om te zien wat er gaat gebeuren. We zijn in contact geweest met IATA (International Air Transport Association) en met de luchtvaartautoriteiten van andere landen om te zien wat de beste protocollen zullen zijn.”

Hij kondigde aan dat er deze week een bijeenkomst zal zijn met verschillende voorzitters van ProSur (Het Forum voor Vooruitgang van Zuid Amerika), waarbij het “idee is om die protocollen te verbeteren” voor internationale vluchten.

Hij zei dat hij geen “valse verwachtingen” wil wekken en benadrukte dat we “op zeer korte termijn niet denken aan het heropenen van deze internationale vluchten”.

Er was grote verwachting in het land voor de mogelijke terugkeer van internationale vluchten na 30 mei. Sinds de quarantaine eind maart is afgekondigd, wachten honderden landgenoten nog steeds op dé dag om naar huis terug te keren.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co