Het Colombiaanse restaurant ‘Leo’ behoort tot de 50 beste ter wereld

Na een jaar van onderbreking vanwege de pandemie werd ‘The World’s 50 Best Restaurants’ gehouden, de ranglijst die de beste restaurants over de hele wereld in de schijnwerpers wil zetten en waarin de inzet van de Colombiaan Leonor Espinosa opnieuw beloond werd met een positie in de top 50.

Het evenement werd gehouden in het Flanders Meeting & Convention Centre in Antwerpen in België en plaatste het Deense restaurant Noma op nummer één, met drie Michelin-sterren.

Aan Colombiaanse zijde kwam de erkenning voor het restaurant dat Leonor tot voor kort opende in Bogotá, in de wijk Chapinero, bekend als “Leo”, en dat wordt gerund door de Cartagenera en haar dochter, sommelier Laura Hernández Espinosa.

De plaats biedt een degustatiemenu van Colombiaanse ingrediënten -sommige bij veel van de inwoners onbekend- en andere gerechten, vergezeld van drankjes die zijn bereid door haar eigen dochter, waardoor ze zichzelf op plaats 46 in de prestigieuze ranglijst plaatste.

Er moet wel vermeld worden dat onbekende ingrediënten van de Colombiaanse keuken zoals copoazu, arrechón en bijao door Leonor in haar menu zijn opgenomen. Vermeldenswaard is ook dat Espinosa tot de 100 beste koks ter wereld behoort.

Naast de 50 beste restaurants is er ook een aanvullende lijst die loopt van positie 51 tot 100, waaronder ‘El Chato’, een ander Colombiaans restaurant, erin slaagde de 80e plaats te bemachtigen.

Wat waren de top 10 restaurants?
De selecte groep die werd gekozen door Best of The Best, was als volgt:

  1. Noma, Kopenhagen (Denemarken).
  2. Geranium, Kopenhagen (Denemarken).
  3. Asador Etxebarri, Atxondo (Spanje).
  4. Central, Lima (Peru).
  5. Disfrutar, Barcelona (Spanje).
  6. Frantzén, Stockholm (Zweden).
  7. Maido, Lima (Peru).
  8. Odette (Singapore).
  9. Pujol, Mexico-Stad (Mexico).
  10. The Chairman, Hongkong (China).
Bron :
Foto:rcnradio.com