Het nieuwe uitshirt Colombiaans elftal voor WK Rusland

Sportmerk Adidas heeft het nieuwe uitshirt voor het nationaal Colombiaans elftal bekend gemaakt. Een aantal sterspelers van het Colombiaans elftal kregen de eer het nieuwe shirt te presenteren via hun Instagramaccount.

Vandaag presenteerde Adidas, sponsor van het nationaal voetbalteam, het nieuwe uitshirt van Colombia.

“Het Colombiaanse team draagt weer blauw, met fel oranje accenten en een ontwerp geïnspireerd door de mulera, de traditionele kleding van de Colombiaanse boeren,” zei Adidas tijdens de onthulling van het nieuwe shirt.

Het nieuwe uitshirt zal gedragen worden tijdens het WK in Rusland dat 14 juni van start gaat. Echter, zal het Colombiaans elftal volgende week al te zien zijn in hun nieuw tenue. Dinsdag 27 maart speelt Colombia in Londen een oefenwedstrijd tegen Australië, waar het voor het eerst het nieuwe voetbalshirt zal dragen, aldus Adidas.

Het sportmerk meldt het volgende op hun site:
Het Colombia uitshirt is de perfecte combinatie van authenticiteit en vooruitgang. De teamslogan “UNIDOS POR UN PAIS” (“verenigd als één natie”) achterop de rug geeft deze traditionele look een vooruitstrevende streetwear twist die voetbalfans van over de hele wereld vast en zeker kunnen waarderen.