IDEAM waarschuwt voor hevige regenval in zeven departementen tijdens paasweekend

Het Colombiaanse instituut voor Hydrologie, Meteorologie en Milieukunde (IDEAM) waarschuwt dat dit paasweekend naar verwachting de neerslag in zeven departementen van het land zal toenemen.

De directeur van IDEAM, Yolanda González, kondigde aan dat de departementen Antioquia, Cundinamarca, Tolima, Boyacá en de koffiedriehoek het meest getroffen zullen worden.

“We verwachten zware regenval van verschillende intensiteit, vooral in de meeste departementen van de Andes-regio. In de regio van de Stille Oceaan, de kustgebieden van Valle, Cauca en Nariño, zal er sprake zijn van een matige, intense regenval,” zei González.

“Tijdens Semana Santa (Goede Week) zijn er hevige regens geweest, vooral ’s nachts in de departementen Boyocá, Casanare en Antioquia. In het hele land is er bijna regen gevallen, inclusief het Caribisch gebied.”

“In de maand april viel er veel regen, vooral in het Andesgebied, en meer dan alleen regen, hebben we in de kuststreek van de Stille Oceaan en in de gasvlaktes (Los Llanos) zeer hevige regenbuien gehad,” aldus González.

De autoriteiten zullen dit weekend vooral op de wegen in het centrale deel van het land waakzaam zijn voor de hevige regenval. Voor, tijdens en na Semana Santa zijn de wegen druk bezet, vanwege familiebezoekjes en vakantiegangers.

Bron :
Foto:ElColombiano