IKEA gaat naar Colombia

De Zweedse meubelreus IKEA heeft een nieuwe impuls in Zuid-Amerika aangekondigd, waaronder de opening van een winkel in Colombia.

Ikea heeft een franchiseovereenkomst gesloten met de Chileense detailhandelsketen Falabella om in Zuid-Amerika uit te kunnen breiden. De planning is om vanaf 2020 winkels te openen in Peru, Chili en Colombia.

De IKEA-Falabella-onderneming zal worden beheerd door de Inter IKEA Group. De CEO van IKEA, Torbjorn Lööf, kondigde de investering aan van 600 miljoen dollar in Zuid-Amerika. “We zijn erg blij om Ikea naar Zuid-Amerika te brengen samen met Empresas Falabella gezien hun ervaring en leiderschap in de regio. Samen zullen we eraan werken om van IKEA een geliefd en belangrijk merk te maken voor de volkeren van Chili, Colombia en Peru”, aldus Lööf.

Falabella exploiteert momenteel 25 winkels in Colombia, waarvan 11 in de hoofdstad Bogotá. Naar verwachting opent de eerste winkel in de Chileense hoofdstad Santiago in 2020, gevolgd door Lima en Bogotá. IKEA streeft er naar om minstens negen winkels te openen in de drie Zuid-Amerikaanse landen over een periode van 10 jaar.