In Colombia vermoord Ecuadoraans echtpaar geïdentificeerd

De twee lichamen die in de jungle van zuidwest Colombia zijn gevonden, komen overeen met de identiteit van het Ecuadoraans echtpaar dat door een dissidente rebellengroep van de FARC werd ontvoerd. Dit werd woensdag door de Colombiaanse autoriteiten bevestigd.

Het Ecuadoraans stel werd op 17 april vermist in het grensgebied van Ecuador en Colombia. Het Oliver Sinisterra Front, een groep FARC-dissidenten onder leiding van Walther Arizala alias Guacho, had de ontvoering opgeëist. De rebellengroep heeft een video gedeeld waarop het echtpaar met kettingen geketend waren en de Ecuadoraanse regering smeekten om hulp.

Dinsdag hebben de Colombiaanse autoriteiten twee lichamen gevonden in het zuidwesten van Colombia. De familie van het echtpaar vloog naar Pasto over om mee te helpen de lichamen te identificeren. Diezelfde dag werden de lichamen mede door het forensisch team geïdentificeerd.

Het Oliver Sinisterra Front wordt nu verantwoordelijk gesteld voor negen doden. Eerder dit jaar pleegde de rebellengroep een aanslag op een Ecuadoraans grenspost waarbij vier soldaten omkwamen. Twee weken geleden werden drie Ecuadoraanse journalisten gevonden. Zij werden halverwege april ontvoerd en vermoord door Guacho en zijn mannen.