India en Colombia wisselen van gedachten over samenwerking in de biotechnologiesector

India en Colombia hebben de mogelijkheden voor wetenschappelijke samenwerking in de biotechnologiesector besproken, aangezien Colombia zich bereid toonde banden aan te knopen op het gebied van vaccins, biosimilars en medische hulpmiddelen.

Een delegatie uit Colombia onder leiding van vice-president Marta Lucia Ramirez en de minister van Buitenlandse Zaken, bracht een bezoek aan het Department of Biotechnology en ontmoette de Indiase delegatie onder leiding van Renu Swarup, secretaris van het Department of Biotechnology (DBT).

Ramirez noemde de sectoren gezondheid en biotechnologie belangrijke prioritaire gebieden van gemeenschappelijk belang en zei uit te zien naar samenwerking bij de opbouw van een duurzaam biotechnologisch ecosysteem.

Er vond een wederzijdse gedachtewisseling plaats over mogelijke gebieden voor wetenschappelijke samenwerking in de biotechnologiesector, aldus het ministerie van Wetenschap en Technologie in een verklaring.

“Om de samenwerking te formaliseren, wordt voorgesteld om een intentieverklaring uit te voeren tussen het ministerie van Wetenschap en Technologie aan Indiase zijde en het ministerie van Wetenschap, Technologie en Innovatie aan Colombiaanse zijde,” aldus het ministerie.

Swarup zei: “De Indiase biotechnologie-industrie streeft naar een bio-economie van 150 miljard dollar tegen 2025. We kijken uit naar bilaterale samenwerking op gebieden van wederzijds wetenschappelijk belang”.

Fernando Ruiz Gomez, minister van Gezondheid en Sociale Bescherming van Colombia, zei dat India bekend staat als een wereldwijd centrum voor de productie van vaccins en verklaarde zich bereid tot samenwerking op het gebied van vaccins, biosimilars en medische hulpmiddelen.

Sergio Cristancho, vice-minister van Wetenschap, Technologie en Innovatie van Colombia, sprak zijn waardering uit voor de prestaties van India in de afgelopen decennia op het gebied van wetenschap en technologie, en zei te hopen dat de Indiase modellen van kennisvergaring en innovatie navolging kunnen vinden en zag uit naar de ontwikkeling van duurzame samenwerkingsinitiatieven.

Swarup, secretaris van DBT en DST, zei te hopen dat door dit bezoek het bilaterale partnerschap op gebieden van wederzijds wetenschappelijk belang naar een hoger niveau kan worden getild.

Bron :
Foto:business-standard.com