Ingestorte Chirajarabrug wordt herbouwd door Frans bedrijf

De Chirajarabrug die in januari door een constructiefout instortte zal herbouwd worden door de twee dochterondernemingen van het Franse bouwconcern Eiffage.

Ongeveer 80m van de 446m brug was voltooid toen de Chirajarabrug instortte, waarbij negen arbeiders om het leven kwamen en acht gewond raakten. Het dodental zou veel hoger zijn geweest, maar 180 brugarbeiders woonden op het moment van het incident een trainingssessie bij. De restanten van de hangbrug werd in juli van dit jaar met explosieven opgeblazen.

Eiffage Génie Civil en Puentes y Torones is gekozen door het Colombiaanse wegenbouwbedrijf Coviandes om een vervangende tuibrug te ontwerpen en te bouwen.

De brug, gelegen in Chirajara, op 100 km van de Colombiaanse hoofdstad Bogotá, zal worden ondersteund door twee V-vormige pilaren en hangt 150 meter boven het ravijn met een overspanning van 286 meter.

De brug maakt deel uit van het project voor de autosnelweg Los Llanos, die na voltooiing Bogotá en Villavicencio met elkaar verbindt en de reistijd tussen de twee steden met 25 minuten verkort. Het project omvat vier maanden voorstudies en een bouwtijd van 18 maanden.