Internationaal boekenfestival Bogotá viert 30ste editie

Feria Internacional del Libro de Bogotá (FILBO) is vandaag in de hoofdstad van start gegaan. Het internationale boekenfestival dat door president Juan Manuel Santos officieel is geopend trekt jaarlijks vele internationale en nationale schrijvers, lezers en uitgevers aan.

In het internationale zakencentrum Corferias, dat een oppervlakte van 3.000 vierkante meter heeft, worden meer dan honderd nationale en internationale gasten verwacht en worden er ongeveer 1.500 evenementen gehouden.

Dit jaar viert het boekenfestival zijn dertigste verjaardag met het als thema: “Lezen is vliegen”. Het boekenfestival staat in het teken van het jaar van Colombia-Frankrijk 2017. Dit is een samenwerking tussen beide landen bestaande uit zo’n 400 projecten en evenementen waarbij de culturele, educatieve en zakelijke uitwisselingen de banden van de landen moet versterken.

De boekenbeurs is het belangrijkste evenement ter promotie van de literatuur en de uitgeverswereld in Colombia en is  een van de belangrijkste literaire evenementen in Latijns-Amerika. Elk jaar trekt het festival grote internationale schrijvers aan. Dit jaar zijn de Nobelprijswinnaars voor Literatuur V.S. Naipaul en J.M. Coetzee uitgenodigd en komen onder andere Pierre Lemaitre, John Katzenbach en Richard Ford.

FILBO komt elk jaar tot stand door de samenwerking tussen CORFERIAS en de Camara Colombiana del Libros. De 30ste editie van het boekenfestival duurt tot en met 5 mei.