Internationale waarnemers keren terug naar Colombia voor tweede verkiezingsronde

De Organisatie van Amerikaanse Staten is teruggekeerd naar het land om de verkiezingen te begeleiden om de volgende president van Colombia te kiezen.

De verkiezingswaarnemingsmissie van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) heeft meer dan 80 internationale specialisten en waarnemers die uit 28 verschillende landen komen om het proces voor, tijdens en na de verkiezingen op zondag 19 juni te begeleiden.

De OAS-missie bevindt zich in een groot deel van de departementen van Colombia en wordt een week ervoor ingezet om twee taken uit te voeren:

De eerste is om bijeenkomsten te houden met verschillende sectoren , zoals de regering, de verkiezingsautoriteiten, het maatschappelijk middenveld en de presidentiële campagnes van Gustavo Petro en Rodolfo Hernández om vóór de verkiezingsdag duidelijk te zijn over hun voorbereiding en mogelijke zorgen. En de tweede is het verifiëren van de kiessystemen, dat wil zeggen alles met betrekking tot het computersysteem voor de telling en controle.

De OAS-missie zal worden vergezeld door andere missies, zoals de Europese Unie en het Andesparlement, die in de dagen voorafgaand aan de verkiezingsdag in het land zullen aankomen.

Bron :
Foto:caracol.com.co