Israëliër opgepakt na valse bommelding op vliegveld El Dorado

Op de luchthaven van Bogota veroorzaakte woensdagavond een passagier met Israëlische nationaliteit grote paniek in een vliegtuig door te dreigen met een bomexplosie.

De Israëliër werd aangehouden nadat hij een valse bommelding had gedaan aan boord van een vliegtuig van LatAm Airlines Colombia. Dat melden de Colombiaanse luchtvaartautoriteiten. De man was geërgerd omdat de vlucht LA3134 meer dan anderhalf uur vertraging had opgelopen.

Het incident deed zich voor op de luchthaven Eldorado in Bogota, aan boord van een vlucht richting Barranquilla. De vlucht naar het noorden van het land had een uur en drie kwartier vertraging, omdat er een “onvoorzien onderhoud” moest gebeuren, aldus luchtvaartmaatschappij Latam. De Israëliër was daardoor erg geagiteerd en dreigde tegen een stewardess om een bom te laten ontploffen als het vliegtuig niet meteen zou vertrekken.

De politie ontruimde meteen het vliegtuig en doorzocht het op explosieven, maar trof niks aan. De Israëliër werd opgepakt door de politie. De passagier werd naar huis gestuurd en mag de komende 10 jaar niet meer naar Colombia reizen.

Bron :
ElEspectador