Iván Sosa wint slotetappe Ronde van Burgos en pakt eindzege

Ivan Ramiro Sosa (Androni Giocattoli-Sidermec) heeft de veertigste editie van de Ronde van Burgos op zijn naam geschreven. De jonge Colombiaan won zaterdag de slotetappe en pakte daarmee ook de leiderstrui van zijn landgenoot Miguel Angel Lopez (Astana).

Ivan Sosa heeft de laatste etappe in de Spaanse rittenkoers gewonnen en werd meteen ook de eindwinnaar. De amper twintigjarige Colombiaan heeft zijn eindzege te danken aan winst in de slotrit, over 141 kilometer van Salas de los Infantes naar Lagunas de Neila.

Op de slotklim vochten de 2 Colombianen een prachtige strijd uit, met de 4 jaar jongere Sosa als winnaar tegen López. Die laatste had geen antwoord op de indrukwekkende versnelling van Sosa in de laatste kilometer. Sosa was de rit gestart met een achterstand van twee seconden op zijn landgenoot, maar eenmaal over de streep had hij een voorsprong van negentien seconden gemaakt, genoeg om de leiderstrui over te nemen.

De Spanjaard David De La Cruz (Sky) werd in eigen land derde op 53 seconden van de winnaar. Op de erelijst van de Spaanse rittenkoers volgt de Colombiaan Mikel Landa op. In 2016 was Alberto Contador eindwinnaar in de Ronde van Burgos.