Japan heeft 4,7 miljoen dollar gedoneerd aan Colombia voor de strijd tegen COVID-19

De regering van Japan heeft Colombia een donatie van 500 miljoen yen, ongeveer 4,7 miljoen, gegeven voor de aankoop van Japanse machines om het ziekenhuisnetwerk in 12 departementen van het land te versterken.

De ultramoderne apparaten zullen worden overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in gebieden met een hoge kwetsbaarheidsindex, om de capaciteit van de intensive care-afdelingen te versterken.

Tijdens het virtuele evenement waar de donatie werd ontvangen, bedankte minister van Buitenlandse Zaken Claudia Blum de Japanse ambassadeur, Morishita Keiichiro, voor het feit dat Japan zich inzet voor de inspanningen van het land in de strijd tegen COVID-19.

“Met deze belangrijke donatie uit Japan kunnen we hoogwaardige medische apparatuur aanschaffen, vooral op afdelingen waar medische apparatuur ontbreekt, zoals echoscanners, patiëntmonitoren en IC-bedden”, aldus de Colombiaanse minister van Buitenlandse Zaken Claudia Blum op het virtuele evenement.

“Als land zijn we dankbaar voor de historische vrijgevigheid van Japan ten opzichte van Colombia, we hebben meer dan 110 jaar vriendschappelijke betrekkingen en meer dan 40 jaar met een sterke mate van samenwerking. Japan is een van onze belangrijkste partners op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en humanitaire hulp, ze zijn ook onze bondgenoten in complexe uitdagingen zoals humanitaire ontmijning,” zei Blum.

Minister van Volksgezondheid Fernando Ruiz zei, dat de gedoneerde apparaten verdeeld zullen worden over de ziekenhuizen in de steden Cartagena de Indias, Cúcuta, Maicao, Arauca, Puerto Carreño, Inírida, San José del Guaviaré, Mitú, Mocoa, Tumaco en Quibdó, die “speciale zorg verlenen aan de meest kwetsbare bevolkingsgroepen van het land”.

Bron :
Foto:elnortehoy.com