Jonathan Caicedo winnaar Ronde van Colombia 2018

De Ecuadoraan Jonathan Caicedo van Team Medellín heeft zondag de 68ste editie van de Ronde van Colombia gewonnen.

Caicedo bleef in het algemeen klassement de Colombiaan Juan Pablo Suárez (EMP-Scott) 41 seconden voor. Met 59 seconden op zijn teamgenoot Caicedo eindigde de Spanjaard Óscar Sevilla als derde.

“We hebben een doel bereikt dat we samen met het team hebben gesteld. Ik heb enorm geluk. Het is zeer belangrijk, omdat het mijn eerste prestatie in deze race is,” vertelde de Ecuadoraan aan de verslaggevers, die als veertiende eindigde in de laatste etappe van la Vuelta a Colombia. Caicedo droeg de gele trui maar liefst tien dagen en werd de eerste Ecuadoraan en vijfde buitenlander die het wielerevenement won.

De ronde van Colombia werd ook gewonnen door de Venezolaan José Rujano in 2009, Fransman José Beyaert in 1952 en Spanjaarden José Gómez del Moral (1957) en Óscar Sevilla (2013, 2014 en 2015).

“Velen zijn gekomen om deze overwinning te zoeken, maar weinig buitenlanders hebben gewonnen. Dat maakt me gelukkig. En mijn land moet dat nog meer zijn, omdat dit historisch is. Ik ben de eerste Ecuadoraan die deze race heeft gewonnen”, aldus de wielrenner van Team Medellin.