José Tito Hernández winnaar Vuelta a Colombia 2021

De Colombiaanse profwielrenner José Tito Hernández, die momenteel bij de ploeg van Medellín rijdt, werd zondag gekroond tot kampioen van de Vuelta a Colombia 2021.

Met het laatste circuit in Bogotá, dat vertrok en aankwam in het Nationaal Park, eindigde de 71e editie van de Vuelta a Colombia, waar José Tito Hernandez tot kampioen werd uitgeroepen en Óscar Quiroz de winnaar werd van de laatste etappe.

Hernández, van Team Medellín, won de titel voor slechts twee seconden en versloeg Alexender Gil (Orgullo Paisa) na acht intense dagen.

“Ik pakte het shirt, het was een seconde die ik in mijn voordeel had en ik zei tegen mezelf: ik ga ervan genieten…..ervan genieten, geen zenuwen, je kunt met een seconde winnen, dus laten we er helemaal voor gaan,” zei Tito aan het eind van de dag.

Hernández verwees ook naar zijn belangrijkste tegenstander die hem het kampioenschap probeerde af te pakken: “een geweldige, zeer sterke rivaal net als de andere rijders. Dankzij mijn team is deze overwinning behaald. Met dank aan Team Medellín. Ik was me er heel goed van bewust, in de finale, toen het eerste wiel eraan kwam, zei ik, ja ik kan nog een seconde voorsprong nemen en dat gaf me meer vertrouwen”

José Tito, 26 jaar, geboren in El Carmen de Viboral, won afgelopen december ook de RCN Classic. Hij was kampioen van de Vuelta del Porvenir in 2012 en won de Grote Prijs van la Patagonia in 2020.

Bron :
Foto:bogota.gov.co