Juan Pablo Montoya neemt deel aan de virtuele 24 uur van Le Mans

In het weekend dat eigenlijk de traditionele 24 uur van Le Mans verreden moest worden, vindt nu de 24 Hours of Le Mans Virtual plaats. De Amerikaanse renstal Penske maakte zijn deelname bekend, met onder anderen Juan Pablo Montoya en Simon Pagenaud.

Als alternatief voor de naar september verplaatste 24 uur van Le Mans, organiseren de ACO en het FIA WEC tijdens het aanvankelijke Le Mans-weekend van 13 en 14 juni een virtuele 24-uursrace op het Circuit de La Sarthe. 50 teams – verdeeld over een LMP2- en een GTE-klasse – zullen gaan deelnemen aan de simrace, met aan de start een aantal grote namen.

Voormalige F1-coureur en tweevoudig Indy 500-winnaar Juan Pablo Montoya doet op 13 en 14 juni mee aan de virtuele 24 Uur van Le Mans. De Colombiaan rijdt samen met Simon Pagenaud, Ricky Taylor en Dane Cameron mee tijdens het digitale alternatief van de wereldberoemde race die vanwege de coronacrisis moest wijken en in elk geval is opgeschort tot 19 en 20 september.

Iedere rijder neemt minimaal vier uur plaats achter het virtuele stuur. Er wordt onder wisselende weersomstandigheden gereden en beschadigde auto’s kunnen tijdens een pitstop gerepareerd worden. Het startschot van de digitale 24 Uur van Le Mans is op 13 juni om 15.00 uur Nederlandse tijd.

De deelnemerslijst voor de virtuele 24 uur van Le Mans stroomt langzaam maar zeker vol met grote namen. Steeds meer (oud-)Formule 1-coureurs en bekende rijders uit andere raceklassen hebben hun deelname aan de race reeds bevestigd. Max Verstappen komt samen met Lando Norris uit voor Team Redline, maar ook Pierre Gasly heeft zich van de huidige F1-coureurs inmiddels aan de startlijst toegevoegd namens het team van Veloce. Ook voormalig F1-kampioen Jenson Button heeft zijn deelname aangekondigd.

Bron :
Foto:/Red Bull ContentpoolRed Bull Racing