Juan Pablo Montoya terug bij McLaren voor Indy 500

Juan Pablo Montoya keert in 2021 terug bij zijn oude team McLaren. De Colombiaan reed in 2005 en 2006 anderhalf seizoen voor McLaren in de Formule 1 en zal in 2021 uitkomen voor het IndyCar-team tijdens de befaamde Indy 500. Arrow McLaren SP maakte bekend dat Juan Pablo Montoya in 2021 naast Felix Rosenqvist en Pat O’Ward voor het team van Arrow SP in de Indy 500 zal uitkomen.

Montoya wist de Indy 500 al twee keer te winnen in 2000 en 2015. In 2017 nam hij met Team Penske voor het laatst deel aan de race en werd hij zesde. De afgelopen jaren richt de inmiddels 45-jarige Montoya zich voornamelijk op de lange-afstandsracerij. Zo zal hij volgend jaar met het team van DragonSpeed gaan deelnemen aan het FIA World Endurance Championship, maar zal hij dus ook terugkeren op Indy.

’Ik ben erg enthousiast om me aan te sluiten bij Arrow McLaren SP voor de Indianpolis 500’’, zegt Montoya in het statement van het team. ‘’Ik heb een grote geschiedenis met McLaren van mijn F1-dagen en ik kijk uit naar het maken van wat meer herinneringen tijdens de Indianapolis 500 van volgend jaar’’, besluit de Colombiaan.

Teameigenaar Sam Schmidt: “Arrow McLaren is erg verheugd dat Juan zich volgend jaar bij het team voegt. Zijn hele ervaring zal het team omhoog tillen zoals onze jonge getalenteerde line-up. Het is natuurlijk indrukwekkend dat hij bij vijf deelnames er twee gewonnen heeft.”

Bron :
Foto:jpmontoya.com