Juan Pablo Montoya zal in 2022 deelnemen aan de Indianapolis 500

De Colombiaanse coureur Juan Pablo Montoya zal in 2022 opnieuw samen met het Arrow McLaren SP-team deelnemen aan de Indianapolis 500.

Juan Pablo Montoya is nog niet klaar met het najagen van zijn droom om nog een Indianapolis 500-overwinning aan zijn lijst van raceprestaties toe te voegen.

Montoya, 46, en het Arrow McLaren SP team kondigden dinsdag aan dat Montoya terugkeert naar Indianapolis in 2022. De tweevoudig Indianapolis 500 winnaar zal deelnemen aan zowel de Grand Prix van Indianapolis als de 106e race van de Indianapolis 500.

Montoya vormt samen met Pato O’Ward en Felix Rosenqvist een team met drie wagens voor Arrow McLaren SP in de Indy.

“Ik ben verheugd om terug te keren naar Indianapolis met Arrow McLaren SP en Mission, om opnieuw deel te nemen aan een race die een speciale plaats in mijn hart inneemt – de Indianapolis 500,” zei Montoya, die vorig jaar voor Arrow McLaren SP als 21e eindigde in de wegrace en als negende in de Indy 500. “Ik had een geweldige ervaring met het team vorig jaar en kijk ernaar uit om voort te bouwen op de vooruitgang die we in 2021 hebben geboekt.

“Ik denk dat we een reële kans hebben om vooraan in het veld mee te strijden en voor de overwinning uit te dagen.”

Montoya zal zich proberen te kwalificeren voor zijn zevende Indy 500. Hij won de 500 in 2000 voor Chip Ganassi Racing en in 2015 voor Team Penske.

“Wij zijn verheugd om zowel Juan Pablo als sponsor Mission Foods terug te hebben voor nog een Indianapolis 500,” zei Zak Brown, CEO van McLaren Racing. “Juan Pablo is een instituut in de autosport, met twee Indianapolis 500-overwinningen en een indrukwekkende Formule 1-carrière met meerdere overwinningen voor McLaren. Hij voegt ervaring toe waar ons team echt van profiteert, waardoor we weer een coureur hebben met het potentieel om te winnen, telkens als hij in de auto stapt.”

Bron :
Foto:jpmontoya.com