Juan Sebastián Molano wint laatste etappe La Vuelta

De Colombiaanse wielrenner Juan Sebastián Molano heeft de laatste etappe van de Vuelta a España gewonnen, de slotrit door Madrid. Een ongekende triomf voor het Colombiaanse wielrennen, omdat nog nooit eerder een Colombiaan de slotrit heeft gewonnen.

Molano, die als afzwaaier van de Duitser Pascal Ackermann fungeerde, maakte uiteindelijk het goede werk van Team Emirates af en versloeg de Deen Mads Pedersen en zijn teamgenoot, respectievelijk tweede en derde.

Ondertussen bekroonde de Belg Remco Evenepoel in Madrid de titel van La Vuelta, de eerste grote zege van de 22-jarige Belgische wielrenner.

De Belg kreeg op het podium gezelschap van de Spanjaarden Enric Mas, met een achterstand van 2’02”, en Juan Ayuso, met een achterstand van 4’57”.

Vijf Colombianen kwamen over de finish

Na de uitval van Santiago Buitrago en Esteban Chaves, en met Molano’s overwinning, finishten vijf Colombianen de race. Miguel Angel Lopez was de beste van het stel en werd vierde. Zij werden vergezeld door Rigoberto Urán, negende, Sergio Higuita, 23e, en Harold Tejada, 65e.

Bron :
Foto:caracol.com.co