KLM breidt vluchten naar Colombia uit

Vanaf komend zomerseizoen zal Vliegtuigmaatschappij KLM haar vluchten naar Colombia uitbreiden. Het aantal wekelijkse vluchten wordt uitgebreid naar vier. Dat blijkt uit het boekingssysteem van de maatschappij.

Op dit moment vliegt KLM drie keer per week naar Colombia. Vanuit Amsterdam vliegt KLM drie keer per week een cirkelvlucht waar het rechtstreeks vliegt op Bogotá en vervolgens via Cartagena weer terugvliegt. De vluchten worden uitgevoerd op dinsdag, donderdag en zaterdag. Met ingang van komend zomerseizoen zal er een vlucht op zondag aan worden toegevoegd.

Voorheen was Cali opgenomen in de cirkelvlucht, maar is op 28 maart vervangen door Cartagena wegens een verschuiving van zakelijke reizigers naar toeristen. Pieter Groeneveld, Vice President Network Planning KLM zei destijds: “KLM is altijd op zoek naar mogelijkheden om haar netwerk te verbeteren. Het aantal passagiers dat van en naar Cali reisde nam af, voornamelijk in het zakelijke segment. Cartagena is een prachtige historische stad aan de Caribische kust, die een groeiend aantal internationale toeristen trekt. In combinatie met zakenstad Bogota vormt Cartagena een goede combinatie om de aanwezigheid van KLM in Colombia te versterken. Gezien de ligging van Cartagena, wordt de reistijd van Bogota naar Amsterdam verkort.”

De vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 787-9 met 30 world business class-stoelen, 45 economy comfort-stoelen en 219 economyclass-stoelen. De vlucht vertrekt uit Amsterdam om 10:15 uur met de aankomst in Bogota om 14:00 uur (lokale tijd). Om 15:40 uur vliegt het toestel door naar Cartagena, waar het om 17:10 uur aankomt. De terugvlucht vertrekt om 18:15 uur uit Cartagena en komt de volgende dag om 10:45 uur weer aan in Amsterdam.

Bron :
upinthesky.nl