Kort nieuws: dinsdag 16 februari

Vaccinatie in Colombia begint op woensdag 17 februari

Dit werd aangekondigd door president Ivan Duque in zijn televisie-uitzending Prevención y Acción. De minister van Volksgezondheid, Fernando Ruiz, heeft aangekondigd dat de eerste vaccinaties tegen het coronavirus deze woensdag in Sincelejo en Montería zullen worden uitgevoerd. De allereerste persoon die wordt gevaccineerd wordt later bekend gemaakt.

Dit weekend komen nog eens 192.000 vaccins in Colombia aan

President Ivan Duque bevestigde vandaag dat er nog eens 192.000 vaccins dit weekend in Colombia zullen aankomen. Het zullen doses zijn van het coronavaccin van Sinovac en komen bovenop de 50.000 die maandag zijn aangekomen.

Paus Franciscus looft Colombia voor inzet voor vluchtelingen

Paus Franciscus heeft na het zondagse angelusgebed zijn dank en waardering uitgesproken voor Colombia. Vorige week beloofde president Ivan Duque de verblijfsstatus van een miljoen Venezolaanse migranten te legaliseren, die naar Colombia zijn gevlucht om te ontkomen aan de politieke, economische en sociale crisis in hun land. Paus Franciscus sprak zijn waardering uit voor de inzet van het land. Hij vestigde terloops ook de aandacht erop dat er geen enkel rijk, hoogontwikkeld land is dat zich zo moedig gedraagt. Dat terwijl Colombia een land is met veel problemen op het gebied van ontwikkeling, armoede en vrede en bijna zeventig jaar een guerrillaoorlog heeft meegemaakt. Desondanks heeft het land oog voor de vluchtelingen en biedt het hen bescherming.

Colombiaanse economie in 2020 met 6,8% gekrompen

De Colombiaanse economie is in 2020 met 6,8% gekrompen ten opzichte van het voorgaande jaar, aldus de Colombiaanse regering. De krimp is te wijten aan de gevolgen van de pandemie van het coronavirus en een lockdown van meer dan vijf maanden. De krimp voor 2020 was door analisten lager voorspeld, die zeiden dat het bruto binnenlands product (bbp) van Colombia met 7% zou krimpen.

Bron :
Foto:Oscar del Pozo