Kort nieuws: Dinsdag 8 juni

President Duque wil politie hervormen

President Iván Duque heeft eindelijk nieuwe maatregelen aangekondigd om de politie te “moderniseren”. Duque wil het politiesysteem van het land hervormen. De maatregelen zullen aan het begin van de volgende wetgevende zitting in juli aan het Congres worden voorgesteld.

Vandaag reactivering Colombiaanse economie

Vandaag is Colombia begonnen met de reactivering van de economie. De meeste sectoren zullen zonder tijdsbeperkingen heropent worden. De bars en restaurants, die gesloten waren, mogen open tot 1 uur ’s nachts. Dit is mogelijk gemaakt doordat de avondklok en het drankverbod is opgeheven. Kappers en sportscholen mogen ook weer open en voor het werk op kantoren wordt gevraagd zoveel mogelijk thuis te werken. Massa-evenementen, disco’s en sportevenementen zijn nog niet mogelijk. Het besluit om de maatregelen te versoepelen is opmerkelijk, omdat het land midden in een piek zit van een derde coronagolf. Reden voor de versoepelingen is dat er inkomsten moeten worden gegenereerd en er vooruitgang is geboekt met het vaccinatieprogramma.

Cabal en Farah bereiken halve finale Roland Garros

Juan Sebastián Cabal en Robert Farah hebben de halve finale van Roland Garros bereikt. Het Colombiaanse tennisduo, een van de besten van de wereld, heeft dinsdag in de kwartfinale gewonnen van Duitser Kevin Kravietz en de Roemeense Horia Tecau. Ze wonnen in drie sets wonnen, met 6-2. , 6-7 (3-7) en 7-5. Cabal en Farah wonnen in 2019 de grandslams Wimbledon en de US Open. 

Bron :
Foto:financecolombia.com