Kort nieuws – donderdag 21 juni 2018

President Santos en toekomstige president Duque ontmoeten elkaar in Casa Nariño

President Juan Manuel Santos en de onlangs nieuwe gekozen president Iván Duque (foto) hebben elkaar donderdagochtend ontmoet in het presidentieel paleis, Casa Nariño. Santos en Duque spraken over onderwerpen zoals economie, het Hidroituango-project en vredesopbouw waaronder de implementatie van het vredesakkoord met de FARC.


Carlos Sanchez met de dood bedreigd via sociale media

Voetballer Carlos Sanchez is via sociale media met de dood bedreigd na zijn handsbal tegen Japan op het WK in Rusland, waardoor Colombia verloor. De politie doet nu onderzoek en neemt de zaak serieus. In 1994 werd Andrés Escobar vermoord nadat hij op het WK in eigen doel had geschoten

Colombia, Canada en Mexico meest getroffen bij handelsoorlog

Volgens analist.be zullen Canada, Mexico en Colombia het meest getroffen worden wanneer de handelsoorlog tussen de VS en China escaleert. Bij een escalatie kunnen andere economieën in de opkomende markten net zo hard geraakt worden. Sommige economieën hebben een gebrek aan middelen waarover China wel beschikt en zullen te maken krijgen met grotere binnenlandse politieke druk om in actie te komen.

Regering van Japan doneert vier bibliotheken aan Colombia

Dankzij een alliantie tussen de regering van Japan en de Colombiaanse regering schonk het Aziatische land bijna $ 1.373 miljoen pesos voor de bouw van vier bibliotheken in de gemeenten Aldana (Nariño), Cisneros (Antioquia), San Luis de Gaceno (Boyacá) en Inzá (Cauca).